mensenknop1a1a1
DE WEG NAAR HET HELENDE

 

‘Laten we onze ogen openen voor het goddelijke licht
en opmerkzaam luisteren naar wat God ons elke dag vertelt.’
Benedictus van Nursia

 

Herbronnings- en najaarszuiveringszesdaagse in het hart van de stilte.

 

Dagen waarin we met een kleine groep zeer ritmisch leven en de essentie van de Regel van Benedictus beleven.
We peilen naar de heilzame cadans tussen zuiverende, licht verteerbare en geneeskrachtige voeding en kruiden, meditatieve afstemming met aangepaste lichaamsbeweging, helende muziekervaring en de verborgen dimensies van stilte en reflectie bij symbolen, die ons zielenleven in kaart brengen.
Dit alles speelt zich af in het voedende kader van Poustinia, waarin vorm en functie elkaar omhelzen en bedding geven aan de behoefte aan innerlijke ordening.
De natuur is hierbij toonaangevend en een zeer goed bruikbaar referentiekader voor het begrijpen van innerlijke processen. Er wordt dan ook tijd gemaakt voor natuurbeleving.
Er wordt op vrijdag een uitstap gepland naar Avioth, een oude spirituele plek in Frankrijk met aansluitend een bezoek aan de ruïnes van Orval met apotheek en kruidentuin.

avioth

Deze bezinningszesdaagse richt zich tot wie aan den lijve wenst te ervaren hoe het levensritme ingebed is in een aloude wijsheid, waarbij de eenheid van lichaam, ziel en geest het fundament is. Ze beoogt genezing door aandacht te schenken aan volledigheid. Een diepgaande bezinning over de maat van alle dingen en de heilzame werking ervan voor het welzijn van ieder, die authentiek wenst te leven in overeenstemming met de orde in het universum. Om te ontdekken hoe dit vorm te geven in het leven van elke dag.

Op deze wijze schraagt deze zesdaagse de behoefte om tot jezelf en tot het Zelf te komen.
Een uitzonderlijke kans om de stress af te werpen en te herstellen van overbelasting.

Ook voor wie van zichzelf vervreemd is door de eisen van werk en samenleving krijgt in deze week de impuls om het spoor naar binnen te volgen.

Van dinsdagavond 11 oktober om 18 uur tot zondagmiddag 16 oktober om14 uur.

Wie inschrijft volgt de hele week. Ieder beschikt over een eigen slaapruimte.

Voorwaarde om deel te nemen: motivatie om lichaam, ziel en geest te ontdoen van onnodige ballast door de ervaring van maat houden.Naast een zingevende omkadering wordt ruimte en tijd geboden voor de eigen beleving. Er wordt niet aan therapie gedaan. Het opzet is op zich is helend voor de totale mens en draagt bij tot zelfrealisatie.

spelt

Tijdens deze dagen nemen bereidingen met spelt een voorname plaats in. Spelt heeft uitzonderlijk kwaliteiten. Dit graan is dan ook uiterst geschikt om te herstellen van degeneratie verschijnselen, chronische vermoeidheid en neerslachtigheid. Kruiden en versterkende drankjes ondersteunen alle bereidingen. Biologische groenten en fruit zorgen voor een weldoende afwisseling voor granen en andere lichte eiwitrijke kost.

Wie een speltintolerantie heeft wordt door andere producten tegemoet gekomen.
Spelt wordt dan door een ander graan vervangen. De bereidingen zijn lactosevrij. De voeding is overwegend vegetarisch en komt tegemoet aan wie zonder vlees of vis eet. Er wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van een goed uitgebalanceerde zuiverende voeding. Het ritme van de maaltijden loopt een beetje anders dan anders. De lichte hoofdmaaltijden worden afgewisseld met kleine tussenmaaltijden. De voeding wordt in deze dagen opgevat als een leerproces en wordt als dusdanig ook geduid.

begeleiding: Huguette en Willem

maximaal zeven deelnemers

Prijs: 475 euro

Belangrijk: omwille van de speciale organisatie voor deze week en het huren van een busje wordt er aan iedere deelnemer een voorafbetaling van 100 euro gevraagd.

Inschrijving vóór 1 september. De inschrijving is definitief na een voorafbetaling van 100 euro.

H
S
P
O
S
K
R
O
W
retraiteknop1a1a1
pelgrimagesknop1a1a1
muziekdagenknop1a1a1
huisknop1a1a1
kapelknop1a1a1
tuinknop1a1a1
labyrintknop1a1a1
rietveldenknop1a1a1
workshopknop1a1a1
nieuwhuis1a1a1
bereikbaarheidknop1a1a1
contactknop1a1a1
item6a
oudhuis1

1983

2017

Poustinia
huis voor herbronning, innerlijke groei en transitie
Beho 108 - 6672 Beho E-mail: info@poustinia.be Telefoon: 080 -517087

de mensen mensenknop1a1a1