mensenknop1a1a1
FAMILIEDYNAMIEKEN DE GROTE LEEGTE

Familiedynamieken - de grote leegte.

De dynamiek van de afwezige ouder.

Er zijn kinderen die moeten opgroeien zonder ouders. Ze worden wezen genoemd. Er zijn kinderen die door anderen worden opgevoed. Ze worden pleeg -of adoptiekinderen genoemd. Ze zijn weggegeven of afgestaan of weggenomen. Er zijn kinderen die hun ouders emotioneel afwezig hebben ervaren. Ze groeien verweesd op. Hiervoor zijn meer redenen: een ouder sterft te vroeg of is getraumatiseerd en niet langer zichzelf of verandert door langdurige ziekte. Of een ouder is omwille van werk langdurig afwezig.

Er zijn ook kinderen die zich niet gewenst hebben gevoeld. Door situaties waardoor de ouders niet in staat waren hun liefde te bekennen. Afwezigheid neemt vele vormen aan. In al deze vormen beweegt zich eenzelfde thema: een verbrokkelde identiteit. Een kind zoekt zijn wortels, zijn reden van bestaan in de bevestigende ogen van de ouders. Als deze bevestiging krampachtig in de buitenwereld wordt gezocht dan ligt het gevaar zichzelf te verliezen steeds op de loer. Verweesd is niet hetzelfde als zonder eigen kracht. Het verwijst eerder naar het ontbreken van spiegelende beelden, die het eigen zelfbeeld helpen creëren. Deze workshop spreekt het vermogen aan om dit zelfbeeld te vervolledigen en de ontbrekende ouder alsnog een plek te geven. Een beweging wordt ingezet, die tot herstel van het zelfbeeld voert.

vrijdagavond 27 mei 18.00 uur t/m zondagmiddag 29 mei

deelname: € 200,00 of € 190,00 samen op een kamer

scheiden
H
S
P
O
S
K
R
O
W
retraiteknop1a1a1
pelgrimagesknop1a1a1
muziekdagenknop1a1a1
huisknop1a1a1
kapelknop1a1a1
tuinknop1a1a1
labyrintknop1a1a1
rietveldenknop1a1a1
workshopknop1a1a1
nieuwhuis1a1a1
bereikbaarheidknop1a1a1
contactknop1a1a1
item6a

Hier gaat het over workshops.

Toen ik hier aankwam en nog heel klein was, hebben ze mij geprobeerd voor een karretje te spannen om me te laten werken. Onnodig te zeggen dat ze dat niet gelukt is; ik ben hier niet om te werken; daar hebben we bezoekers voor. Vandaar dit aanbod.

oudhuis1

1983

2017

Poustinia
huis voor herbronning, innerlijke groei en transitie
Beho 108 - 6672 Beho E-mail: info@poustinia.be Telefoon: 080 -517087

de mensen mensenknop1a1a1