mensenknop1a1a1
FAMILIEDYNAMIEKEN HET GROTE DILEMMA

Familiedynamieken - het grote dilemma.

De dynamiek van oorlogskwetsuren.

In een interview zegt Herman van Veen dat hij zingt over de oorlog om te refereren aan een tijd, die nooit mag vergeten worden. De bezinning over de oorlog leert hem dat niets vanzelfsprekend is. We zijn kinderen van ouders, grootouders die de oorlog wel of niet overleefden. Hoe deze realiteit zich in onze families heeft ingebeiteld dringt steeds meer door dank zij de aandacht voor het ontstaan van trauma’s en de uitwerking ervan doorheen de generaties. De waanzin van de oorlog laat zien dat de mens zich onvoldoende bewust is van de gevolgen van zijn gedachten en daden voor het geheel.

In dit weekeind plaatsen we goed en kwaad in een grotere context en kijken naar de sporen van de oorlog in onze families. Deze dynamiek wordt belicht door reflectie, beeldmateriaal en beschouwend kijken naar de wonden, die geslagen zijn en om heling vragen. Er wordt niet getracht dingen bloot te leggen, maar veeleer wat zich toont te omarmen als een wezenlijk deel van wie we zijn. Deze workshop staat ook open voor wie niet aan den lijve met oorlogservaringen is geconfronteerd maar een eerlijke bezinning hierover in zijn leven wenst te integreren. Veel oudstrijders hebben gezegd dat ze middenin de oorlog werden geconfronteerd met de grote waarden van het leven omdat ze middenin deze waanzin moesten terugvallen op hun diepste grond. Het is naar deze waarden dat we op zoek gaan in deze workshop. Er wordt tevens een helende beweging ingezet.

vrijdagavond 6 mei 18.00 uur t/m zondagmiddag 8 mei

deelname: € 200,00 of € 190,00 samen op een kamer

WOIkerklangemarknaoorlog
H
S
P
O
S
K
R
O
W
retraiteknop1a1a1
pelgrimagesknop1a1a1
muziekdagenknop1a1a1
huisknop1a1a1
kapelknop1a1a1
tuinknop1a1a1
labyrintknop1a1a1
rietveldenknop1a1a1
workshopknop1a1a1
nieuwhuis1a1a1
bereikbaarheidknop1a1a1
contactknop1a1a1
item6a

Hier gaat het over workshops.

Toen ik hier aankwam en nog heel klein was, hebben ze mij geprobeerd voor een karretje te spannen om me te laten werken. Onnodig te zeggen dat ze dat niet gelukt is; ik ben hier niet om te werken; daar hebben we bezoekers voor. Vandaar dit aanbod.

oudhuis1

1983

2017

Poustinia
huis voor herbronning, innerlijke groei en transitie
Beho 108 - 6672 Beho E-mail: info@poustinia.be Telefoon: 080 -517087

de mensen mensenknop1a1a1