mensenknop1a1a1
FAMILIEDYNAMIEKEN ERKENNING EN HERKENNING

Familiedynamieken - erkenning en herkenning

De dynamiek van de gekwetste vader-dochter relatie.

De vader-dochterrelatie heeft een eigen dynamiek die zich duidelijk onderscheidt van de moeder-dochterrelatie. Veel dochters hebben hun vader als emotioneel afwezig ervaren en hebben tevergeefs getracht de psyche van hun vader te doorgronden. Vaders kunnen hun dochters helpen zichzelf als een vrouw te zien, onderscheiden van hun moeder. Onbewust neigt elke dochter ertoe zich met haar moeder te identificeren. De erkenning en herkenning van haar vader helpt haar zichzelf te zien en haar eigen mogelijkheden te exploreren. Hierdoor opent zich de weg naar de wereld, waar ze ook een eigen plaats zal innemen. Essentieel hierbij is het loskomen van de vader van zijn eigen moeder. Is dit onvoldoende geschied dan kan gemakkelijk elke vrouw in zijn leven als het verlengstuk van zijn eigen moeder worden gezien en beleefd. De behoefte om door de vader onderscheiden te worden wordt hierdoor versluierd en de dochter neigt ertoe het beeld van de vader in een partner te zoeken. Herkenning is fundamenteel voor de ontwikkeling van het zelfvertrouwen en erkenning voor het vertrouwen op de eigen mogelijkheden.

We openen in deze workshop een helende beweging die het herstel van een innerlijke verbinding met jezelf worden in gang

De begeleiding is gebaseerd op de recente ontwikkelingen in de Familieopstellingen naar Bert Hellinger, waarbij behalve het zielsproces ook het geestelijk proces aan de orde is. Korte thematische opstellingen en innerlijke beelden ondersteunen deze werking. Ook inzichten uit de transpersoonlijke psychologie worden hiermee verbonden, alsook de archetypische psychologie van C.G Jung.

vrijdagavond 8 april 18.00 uur t/m zondagmiddag 10 april

deelname: € 200,00 of € 190,00 samen op een kamer

vaderdochter
H
S
P
O
S
K
R
O
W
retraiteknop1a1a1
pelgrimagesknop1a1a1
muziekdagenknop1a1a1
huisknop1a1a1
kapelknop1a1a1
tuinknop1a1a1
labyrintknop1a1a1
rietveldenknop1a1a1
workshopknop1a1a1
nieuwhuis1a1a1
bereikbaarheidknop1a1a1
contactknop1a1a1
item6a

Hier gaat het over workshops.

Toen ik hier aankwam en nog heel klein was, hebben ze mij geprobeerd voor een karretje te spannen om me te laten werken. Onnodig te zeggen dat ze dat niet gelukt is; ik ben hier niet om te werken; daar hebben we bezoekers voor. Vandaar dit aanbod.

oudhuis1

1983

2017

Poustinia
huis voor herbronning, innerlijke groei en transitie
Beho 108 - 6672 Beho E-mail: info@poustinia.be Telefoon: 080 -517087

de mensen mensenknop1a1a1